Hoi, ik ben Marieke

… een verhalenfanaat, dat zal je niet verbazen. Alles wat ik leuk vind en wie ik ben heeft ermee te maken. Als driejarige was ik al toneelstukjes aan het opvoeren, op mijn negende startte ik een eigen tijdschrift en later volgden ook een blog, een krant en vele melodramatische liedjes op m’n gitaar (‘Everything is stuck in my mind and I am just lost without you in my life’).

Samen met een vriendin bedacht ik zelfs een hele serie, genaamd Moordmeiden, waarin wij alle rollen speelden én onszelf tegelijkertijd filmden. Zo bleef ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te delen.

Tot ik ‘volwassen’ moest worden: toen was er ineens geen tijd meer om te spelen. De verhalen die ik nog wel vertelde, moesten van mezelf aan steeds hogere eisen voldoen. Langzamerhand verloor ik mijn plezier en droogden mijn woorden op.

Gelukkig besloot ik op een gegeven moment om een notitieboekje te kopen, waarin ik al mijn gedachten begon op te schrijven. Eén boekje werd een hele berg, en beetje bij beetje vond ik mezelf terug. Mijn inzichten wilde ik graag delen… en zo ontstond Straaltaal!

 

 

Taal als tool om te stralen

Op een dag bladerde ik door mijn berg notitieboekjes en snapte ik het ineens: creativiteit moest de basis van mijn dag worden, niet iets ‘voor erbij’.
Jarenlang werkte en studeerde ik zo hard dat ik niet eens doorhad dat de verhalenmaker in mij in een steeds diepere winterslaap viel. Ik was altijd bezig met het volgende vak, het volgende baantje, het volgende project. Mijn opleiding bood totaal geen ruimte voor creatieve inbreng, maar toch wilde ik mijn diploma halen. Ik volgde ook nog een master, omdat dat me een logische keuze leek.

Op ontdekkingsreis – eerst door Zuid- en Midden-Amerika en toen door mijn hoofd – werd ik wakker geschud.
Ineens zag ik in dat ik leefde naar een ingeprent ideaalplaatje in mijn hoofd. “Het is alsof ik al jaren lig te snoozen”, scheef ik in een van mijn boekjes. “En het wordt tijd om op te staan”. Ik besloot per direct te stoppen met zoeken naar banen die toch niet bij me pasten en me volledig op het schrijven te storten. Ik volgde veel verschillende schrijfcursussen en wekte ook mijn Instagrampagina weer tot leven, waarop ik voor het eerst sinds lange tijd weer teksten ging delen.

 

 

Door mijn creativiteit serieus te nemen, is het allemaal als een malle gaan stromen. Ik maak nu meer verhalen dan ooit.
Op dit moment schrijf en redigeer ik vooral fictie, gedichten en theaterstukken. Hoewel het niet altijd makkelijk is, lukt het me steeds beter om de verhalenmaker in mij de ruimte te geven. Alle tips en trucs die ik heb verzameld, wil ik graag met je delen. Volgens mij kunnen we namelijk veel meer creativiteit gebruiken in een wereld die gehamerd is op husselen, haasten en altijd maar doorgaan. Leveren niet juist de momenten waarop je hoofd even ‘uit’ mag vaak de mooiste ideeën op?

Laten we samen ontdekken wat taal voor jou kan doen!
Mijn doel met Straaltaal is om je het volste vertrouwen te geven in je eigen verhaal en daardoor te laten stralen. Ik begeleid zowel schrijvers die een stok achter de deur nodig hebben als ondernemers die persoonlijke verhalen willen inzetten om hun online zichtbaarheid te vergroten. 

Meer weten? Stuur mij vooral een berichtje via het contactformulier of op Instagram!

Random feitjes

Z

Ik ben een koffienerd

Z

Ik hou enorm veel van muziek (luisteren en maken)

Z

Ik wil ooit een theatershow maken

Z

Ik ben mijn hart verloren in Granada

Z

Ik bedacht ooit een eigen taal: het snoekevoibs

Z

Ik zeg al 3 jaar dat ik Portugees wil leren (nu ga ik écht beginnen)

Straaltraject

SCHRIJF PERSOONLIJKE VERHALEN DIE IN ALLES JÓU UITSTRALEN

Eerst wat lezen?

Op mijn blog geef ik tips over schrijven, creativiteit en alles wat daarbij komt kijken. Ook deel ik daar mijn eigen verhalen en gedichten.