Straaltraject

SCHRIJF PERSOONLIJKE VERHALEN DIE IN ALLES JÓU UITSTRALEN

Lieve ondernemer,

Als jij vertelt over je werk, verschijnt er automatisch een glans op je gezicht. Maar als je erover wil schrijven… dan sla je soms dicht. 

Zeker als het gaat om persoonlijke teksten. Want hoewel je voelt wat jouw waarde is, lukt het niet altijd om dat te vertalen naar verhalen.

Het is dan ook een kunst om woorden te vinden die matchen met wat jij te zeggen hebt. Dat vraagt om een bepaalde manier van schrijven: niet vanuit je hoofd… maar vanuit je lijf.

Hoe je dat doet? Dat (her)ontdek je in het Straaltraject! Samen nemen we een diepe duik in jouw verhaal, om vervolgens boven te komen met precies de juiste woorden voor wat jij wil zeggen.

Daarmee creëren we sprankelende webteksten die volledig recht doen aan wie jij bent en wat je te bieden hebt. Zo zet je jezelf in de zon – en val je op bij de juiste klanten.

Time to shine

Het Straaltraject is speciaal voor ondernemers die weten waar ze voor staan en daar op een krachtige en creatieve manier uiting aan willen geven.

  • Wil jij dieper inzicht krijgen in je eigen verhaal?
  • Wil je (nog) meer contact met je eigen creativiteit?
  • En wil je opvallen met een unieke, sprankelende storytelling?

Top, let’s go! Dit zijn de onderdelen van het traject:

1. Diepte-interview

Nadat we kennis hebben gemaakt, duiken we in dit Zoom-interview meteen de diepte in. Anderhalf uur lang stel ik jou vragen en noteer ik alles wat me opvalt in wat je vertelt. 

Vaak heb je zelf niet meer door wat er bijzonder is in jouw verhaal en welke patronen erin te ontdekken zijn. Dit interview zorgt ervoor dat we beiden helder krijgen wat jij wil vertellen.

2. Verslag met verhaalideeën

Na afloop van ons gesprek ontvang je een verslag met alles wat opvalt in jouw verhaal en een lijst met suggesties voor hoe je hier op een sprankelende manier over kunt vertellen. Als het goed is, gaat de inspiratie nu heerlijk stromen…

3. Schrijven & feedback

…en dus is het tijd om te typen! Dat hoef je niet alleen te doen: tijdens het traject kun je kiezen voor een, twee of drie feedbackrondes. Daarin geef ik aan je terug welke zinnen al blijven hangen, welke je nog meer kunt uitwerken, en hoe je alles met elkaar verbindt. Ook laat ik met voorbeelden zien hoe je jouw schrijftechnieken kunt verbeteren.

Tussendoor kun je mij altijd bereiken voor vragen en creatieve schrijfopdrachtjes om je uit je hoofd te houden 🙂

4. Een stralend slot

Als je op basis van mijn feedback je teksten hebt herschreven, plannen we een laatste Zoomsessie, waarin we de kers op je tekst(en) plaatsen. Tot slot trekken we onze brainstormschoenen aan en maken we samen een lijst met ideeën die ervoor zorgen dat jij ook na het traject zal blijven stralen met je verhalen!

“Marieke hielp mij om mijn verhaal bij mekaar te krijgen. Wat wil ik nou eigenlijk met m’n bedrijf? Grappig hoe je denkt dat je dat wel weet, maar om het dan concreet te maken in woorden is weer een heel ander verhaal. Daar heeft ze me echt super goed bij geholpen! Marieke werkte als een soort spiegel door goed te luisteren naar wat ik haar vertelde en me dan terug te geven wat ze hoorde, en of ze dat ook terugzag in mijn teksten. Ik durf nu specifieker te zijn in wie ik aan wil spreken en uitgebreider te vertellen over wie ik ben. Het resultaat maakt me blij: ik zie mezelf terug in mijn webteksten én ik heb het idee dat ik beter vertel aan de buitenwereld wat ik te bieden heb”.

Tara – Prentenaar

“Door mijn universitaire opleiding schrijf ik heel erg vanuit mijn hoofd. Voor mijn onderneming is dit echter niet altijd de meest passende schrijfwijze. Marieke leert mij dan ook om meer vanuit emotie te schrijven. Hiervoor gebruikt zij creatieve werkvormen, zoals bijvoorbeeld het interview. Hierdoor worden mijn stukken toegankelijker om te lezen en weet ik lezers en klanten ook echt te raken. Ik ben ontzettend dankbaar dat Marieke mij met haar expertise ondersteunt in mijn leerproces”. 

Dilek Start Dialoog

Wat levert het Straaltraject je op?

Z

Sprankelende storytellingskills

Jij weet straks hoe je showstoppers van teksten schrijft! Oftewel: verhalen die volledig recht doen aan wie jij bent en wat je doet – en daardoor precies de juiste klanten aanspreken.

Z

Een dieper zelfinzicht

Doordat we taal als tool gebruiken voor zelfexpressie, weet én voel je straks nog beter wat jouw sprankels zijn en hoe je die kunt overbrengen in je teksten. Daardoor komen je verhalen echt binnen.

Z

Een berg creativiteit en plezier

Waar je schrijven eerst vaak als ‘moetje’ zag, kun je er nu echt van genieten, en stroomt de creativiteit heerlijk door je lijf. Daardoor worden niet alleen je teksten beter, maar jij als ondernemer ook!

“Het is altijd een feestje met Marieke, haar energie werkt echt aanstekelijk. Door met haar samen te werken, kun je een beetje van haar overvloed aan creativiteit meepikken! En doordat ze op een onwijze liefdevolle manier feedback geeft heb je niet het idee dat je bezig bent met iets leren. De focus ligt met Marieke op het (weer of meer) plezier krijgen in schrijven en dat is volgens mij de allerbeste manier om een skill aan te leren of te verbeteren! Ben je klaar om te gaan stralen met woorden? Twijfel niet, Marieke is een topper!”

Myrthe Berkers

Klaar om te stralen!?