Zomerstralen

SAMEN SCHRIJVEN EN INSPIRATIE OPDOEN

Zoek jij een stok achter de deur om deze nazomer écht te gaan schrijven?

Dat snap ik: er zijn zoveel manieren om jezelf af te leiden van wat je eigenlijk wil. Maar zou het niet véél toffer zijn als je deze nazomer eens eindelijk, echt, volledig in je pen kruipt? (Jep, dat was een retorische vraag).

Sinds ik zelf een schrijfgroep heb, wordt de stapel verhalen van mijn hand elke week groter en dat voelt geweldig. Dat gevoel gun ik iedereen… en zo kwam ik op het idee voor Zomerstralen.

Wat is Zomerstralen?

Zomerstralen bestaat uit vier online schrijfworkshops aan het einde van de zomer. Tijdens die workshops krijg je allerlei schrijfopdrachten waar je zintuigen van gaan borrelen en je inspiratie van gaat bruisen.

De workshops zitten als volgt in elkaar:

^

Deel 1: een warming up

Elke week beginnen we met een schrijfoefening om je hoofd leeg te maken en je fantasie aan te zetten. Deze oefening kun je na de sessie zo vaak als je wil herhalen om geïnspireerd te blijven.

^

Deel 2: een langere schrijfopdracht

Vervolgens staat elke week één thema en één opdracht centraal. Je gaat leren dromen (week 1), denken (week 2), dwalen (week 3) én doorzetten (week 4) als schrijver. Tijdens de workshop werk je toe naar een verhaal dat je die avond al boven je bed kunt hangen.

^

Deel 3: een schrijfchallenge

Aan het eind van elke workshop krijg je een opdracht die je nog net wat meer uitdaagt dan de opdrachten in de live sessies. Gedurende drie maanden (!) kun je hier zelf mee aan de slag. Op elke uitgewerkte challenge krijg je uitgebreide feedback.

Dit is wat anderen vóór Zomerstralen weerhield van het schrijven:

“Zomerstralen was precies de stok achter de deur die ik nodig had om weer te gaan schrijven. De sessies vlogen voorbij! Door de opdrachten tijdens en vooraf aan elke sessie kun je je creativiteit op een nieuwe manier aanboren en de schrijver in jezelf (her)ontdekken. Mariekes enthousiasme en feedback wakkert dat alleen maar verder aan. En doordat het met een groep is, is het niet alleen gezellig, maar raak je ook geïnspireerd door elkaars ideeën en verhalen”.

HEDWIG

“Ik deed mee aan Zomerstralen omdat ik vaak niet goed weet hoe ik moet beginnen met schrijven of hoe ik aan inspiratie kom. Marieke daagde me iedere week uit om vanuit allerlei hoeken inspiratie te ontvangen. Met behulp van vier verschillende opdrachten heb ik de start van een lopend verhaal geschreven waar ik zeker mee verder ga. Marieke was dan ook de reden voor mij om mee te doen: zij is gewoon heel leuk en inspirerend!” 

KATJA

Praktische informatie

Wanneer vinden de workshops plaats?

De sessies vinden plaats op donderdagavond van 19:30 tot 21:00. We gaan van start op donderdag 16 september.

Waar vinden de workshops plaats?

We zien elkaar via Zoom! Daarnaast starten we een Whatsappgroep en openen we een gezamenlijke Google Drive voor alle verhalen.

Hoeveel deelnemers zijn er?

Aan deze editie van Zomerstralen kunnen 4 tot 6 deelnemers meedoen.

Wat is de prijs?

Voor het hele programma, inclusief vier schrijfworkshops, vier challenges en vier keer persoonlijke feedback, betaal je €199 (inclusief btw).

Krijg ik ook feedback op mijn teksten?

Jazeker! Op alle uitgewerkte schrijfchallenges krijg je van mij een berg feedback. Daarnaast is er tijdens de sessies ook tijd om verhalen aan elkaar voor te lezen.

Eerst wat lezen?

Lees bijvoorbeeld mijn blog ‘Wat als je bang bent om je verhaal te delen‘, of probeer alvast eens een van deze drie schrijfoefeningen voor meer inspiratie.

“Marieke prikkelt je met nieuwe ideeën en leuke opdrachten. Tijdens de sessies krijg je tips en nieuwe inzichten mee afgewisseld met kleine schrijfopdrachten. Ook ga je gezamenlijk schrijven wat ontzettend leerzaam is én gezellig. Marieke stelt je op je gemak en geeft opbouwende feedback. De zin om te schrijven is dankzij haar alleen maar groter geworden; een aanrader!”

KIRSTEN

“Het was onwijs leuk om mee te doen aan Zomerstralen. Door de verschillende opdrachten heb ik onder andere geleerd hoe ik inspiratie voor m’n verhalen kan opdoen en wat relevant is voor een pakkend verhaal. De feedback van Marieke was prettig, motiverend en leerzaam. Op schrijfgebied ben ik zeker weer gaan stralen.  Bedankt!”

CHLOË

Dit ben jij ná Zomerstralen

Z

Je schrijft meer dan ooit

Waar het eerst nog vaak bij goede voornemens bleef, lukt het nu om écht te gaan schrijven. Je weet immers hoe blij je daarvan wordt, omdat je het vier weken lang met zoveel plezier hebt gedaan. De stok achter de deur heeft wonderen gedaan: je schrijfflow is terug!

Z

Je zit vol bomvol nieuwe inspiratie

Door al die nieuwe manieren om inspiratie op te doen en naar de wereld te kijken, heb je de komende maanden nog meer dan genoeg ideeën om uit te werken.

Z

Je hebt superveel vertrouwen in je verhaal

Dít is waar Zomerstralen om draait: dat jij durft te gaan staan voor wat je te zeggen hebt. Of dat nu in de vorm van fictie is, persoonlijke blogs of Instagramposts…  jij hebt straks sowieso zin om met je woorden de wereld te gaan betoveren!

Ik vond Zomerstralen verrassend en inspirerend! Deze cursus bracht me nieuwe inzichten en gaf me tools die ik al had, maar nog niet had ontdekt. Marieke liet me verder kijken dan waar mijn onzekerheid ophield. Ze daagde me uit, iets wat ik echt nodig had op dat moment. Het wakkerde een innerlijke schrijfster aan die altijd al in me zat. Ik vond het een ontzettend mooie cursus en ik ben jaloers op jou dat jij hem nog kan doen!”

DOMINIQUE

De groep zit vol!